Info dansers

Wat houdt de show juist in?

Een dansvoorstelling voor alle dansers van Style2use. Elke dansgroep doet mee. De meeste groepen tonen 1 of meerdere dansjes tijdens een voorstelling. Een dansshows van Style2use zijn meestal iets ‘specialer’ in die zin van dat er met onze show echt een verhaal wordt gemaakt + met projectie. Je wordt meegezogen in een verhaal met hoofdrollen enzovoort,…
We vragen vriendelijk aan alle dansers om aan alle voorstellingen deel te nemen, tenzij dit absoluut niet mogelijk is. Dit helpt ons bij praktische regelingen en zorgt ervoor dat de groepen stabiel blijven.
DOE JIJ ALS DANSER OOK MEE? Geef je hier op.

Planning

Alle dansgroepen komen zowel voor- als na de pauze op het podium, omdat ze meerdere dansjes hebben. Enkel miniballet & minidans (3-5 jarige) komen enkel voor de pauze aan bod. Zij kunnen dan opgehaald worden met de pauze (op je schoot nemen of naar huis). 

 1. Vrijdag 17 mei (avondvoorstelling 19u00)
  • Deel 1 = 19u00 tot 19u45
  • Pauze = 19u45 tot 20u05
  • Deel 2 = 20u05 tot 20u50
 2. Zaterdag 18 mei (middagvoorstelling 14u30) 
  • Deel 1 = 14u30 tot 15u15 
  • Pauze = 15u15 tot 15u35
  • Deel 2 = 15u35 tot 16u20
 3. Zaterdag 18 mei (avondvoorstelling 19u00)
  • Deel 1 = 19u00 tot 19u45
  • Pauze = 19u45 tot 20u05
  • Deel 2 = 20u05 tot 20u50

Lees verder, voor meer informatie van overhuis gaan tijdens de twee voorstelling op zaterdag. 

Repetities dansshow

Elke week wordt er tijdens de danslessen gewerkt aan de show. Gelieve dus zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens de danslessen. Tijdens de week van 13 mei wordt er gerepeteerd in de theaterzaal. Deze uren kunnen afwijken van de gewone lesuren, maar dat wordt nog verder gecommuniceerd.

Op woensdag 15 mei vindt de generale repetitie plaats van 17u00 tot 20u00. Hierbij worden alle dansers en helpers verwacht, behalve de groepen mini dans & mini ballet.

Graag op voorhand een seintje aan je lesgever als je niet aanwezig kan zijn op één of meerdere repetities. Doe je niet mee met de show? Dan zullen er voor jou uitzonderlijk één weekje geen danslessen doorgaan omdat er enkel gerepeteerd wordt voor de dansshow die week.

Miniballet en minidans mogen vroeger door met de pauze

Minindans en miniballet (3-5 jarige) zullen enkel vóór de pauze (deel 1) op het podium komen, omdat dit anders te laat voor hen is.
Deze dansertjes mogen opgehaald worden tijdens de pauze. Je kan hen dan mee op je schoot nemen in het publiek (als je aan het kijken bent) of naar huis gaan. Lukt dit niet? Mogen ze uiteraard ook bij ons blijven.
Hieronder de exacte uren (hou er rekening mee dat een kleine uitloop altijd mogelijk is).

 •  Vrijdag 17 mei, avondvoorstelling 19u00:
  Pauze en ophalen tussen 19u45 en 20u05.
 • Zaterdag 18 mei, middagvoorstelling 14u30:
  Pauze en ook een mogelijkheid tot ophalen tussen 15u15 en 15u35.
 • Zaterdag 18 mei, avondvoorstelling 19u00:
  Pauze en ophalen tussen 19u45 en 20u05.

Ter info: Helemaal op het einde van de voorstelling komen alle dansers nog eens op het podium, maar geen probleem moest je kleine spruit al door zijn. 

Ook voor de jongste dansgroepen (6-8 jaar; zoals jazz 1, preballet, hiphop kids 1, breakdance beginners,…) proberen we hun dansjes niet op het einde van deel 2 te zetten. Zo kunnen zij eventueel ook al iets vroeger door tijdens deel 2. Dit is nog een hele puzzel, dus hier kunnen we op dit moment nog geen exact uur/feedback over geven. Dit communiceren we later nog.

Overhuis gaan tussen de twee voorstellingen

Overhuis gaan tijdens de twee voorstellingen op zaterdag:

Dansers mogen tussen de twee voorstellingen over huis gaan. We vragen alleen wel om je showkledij in het Brieleke te laten en netjes achter te laten voor je vertrekt zodat alles weer klaar is voor de volgende voorstelling.
Ga je overhuis? Dan kan je na de middag voorstelling (na deel 2) direct naar huis rond 16u20 en moet je terug zijn om 18u15.
Minidans en miniballet (3-5 jarige) dansen enkel voor de pauze (deel 1) en kunnen opgehaald worden vanaf 15u15. Eventueel kunnen zij thuis nog een minidutje gaan doen 🙂
Blijf je tussen de twee voorstellingen? Neem dan zeker een brooddoosje mee. Wij voorzien bananen, gezonde koekjes en water.

Draaiboek en volgorde van de dansjes:

Er wordt een draaiboek opgemaakt met de volgorde van de dansjes, en wordt opgehangen tijdens de voorstellingen en repetities zodat je weet welke groep na wie komt. Ook kledij staat er ook op en alle details van attributen enzovoort. Dit draaiboek is nog volop in de maak, en kan je pas inzien tijdens de repetities. Dit wordt afgestemd met de lesgevers, zodat elke danser voldoende tijd heeft om zich om te kleden voor het volgende dansje.

VOORBEELD hieronder
Hieronder vindt u een voorbeeld planning van !!2022!! van de repetities.
Schema van 2024 is in de maak en wordt later nog gecommuniceerd